zaterdag, oktober 29, 2005

aaaaarggghhhhh

het is al 29 oktober , de vakantie is alweer bijna voorbij en ik wil nog heel veel naar het bos , nog heel veel naaien , nog zoveel meer , aaaaarggghhhh , ik wil nog een week ;-0))
Gr Elly

maandag, oktober 24, 2005

De 25e alweer ;-))

Heller's vermaandag, 11 maanden vandaag , dus bijna 1 !!!!
gel,ukkig hebben we nog lekkers over van gisteren en de slingers hangen er nog , dat gaan we dus fijn vieren .
Gisteren was Merel haar verjaardag een volle bak , maar heel leuk . In de avond bleek dat mijn wankele gevoel van de dag koorts heette. Ik nam de koorts om een uur of 8 en schrok best wel ;-(( , weer 38,9 . We gaan zo dadelijk dus maar weer naar de huisarts , ik heb nu al een paar weken verhoging tot koorts en daar wordt een mens lamlendig van .

De visite was gelukkig niet allemaal naar ons huis gekomen ;-0)) dat zou niet hebben gepast, maar het waren er supergezellig veel. Vooral veel kinderen en dat vond Merel gaaf !!
De cadeautjes waren ook allemaal helemaal haar dingen , de Diddl dingen en de vlinder bling bling voor in heur haar op nr 1, vlot gevolgd door de berg centjes waar een mooi playmobiel iets van gekocht gaat worden.
Verder erg veel leuks, daar kan de hele vakantie heerlijk mee gespeeld worden .
Lepel is een superleuke film ;-0)) , dat was mama' favo cadeau' deze dag ;-0) .
Gelukkig hadden we ook taart , daar was wat over getwijfeld , of dat nou wel handig was op zo een klimduin maar plezier won het van de rede en gelukkig maar , want en thuis blijven en geen taart zou echt niet gaaf geweest zijn ;-0)).
Het was een heerlijk dagje , op naar de volgende verjaardag , nog een kleine 3 weken te gaan ............
Nu eerst genieten van de herfst , het waait dus de bladeren dansen zooooo mooiiiiiiiiiiiiii.

24 oktober

En ja hoor , dan is het zover. Merel is jarig !!!
Gaaf gaaf gaaf , alleen het mooiste cadeau , samen met iedereen lekker wandelen in Schoorl kan vandaag helaas niet doorgaan , het regent en regent en regent en regent en regent........
Zoveel water is zelfs ons te nat ;-((
Teleurstelling allom en irritatie bij ons , ouders. We zijn nl de zolder aan het ruimen en alles wat in de weg staat , staat nu in de kamer ;-(( en om visite te kunnen ontvangen moet dat er toch wel uit ...
Daardoor zijn we nu al weer een paar uur aan het sjouwen en schuiven met de troep en dat was nou net wat we niet wilden .
Norgen kan dat nl nog eens in de herhaling maar dan weer omgekeerd om te zijn waar ze gebleven waren gisteren .
Maar goed , wat gedaan moet , moet gedaan .

Jammer van het weer , we hadden er zoveel zin in , lekker wandelen en nu eens met veel. We gaan het komend weekend nog maar eens proberen , hopelijk willen er dan ook wat mensen mee ;-))

zondag, oktober 23, 2005

morgen.........

wordt onze Merel 9!!!!
9 jaar alweer , wat groot is dat ;-).
Vol verwachting volgen wij de weersberichten , want het plan is naar schoorl te gaan , naar het Klimduin , maar als de regen met stromen uit de lucht komt vallen is dat niet fijn.
We gaan er van uit dat het meevalt, we hebben nl zin in het bos.
De tassen met lekkers staan al in de auto ;-0)) , de cadeau's zijn al in gepakt , verder is het hele huis een bende ;(( want me myself vond het nodig de stoffenzolder eens overhoop te halen om daar op te ruimen , en opruimen doet het , maar nu staan overal zakken voor deze en gene ;-))
En dat moet nog wel aan de kant ;-)), zo kunnen we niet feesten morgen.
Ik ga dus maar weer aan de slag !!

dinsdag, oktober 18, 2005

Nina's nieuwe haar , bloemen voor Xaar en meer ;-)










yeaaaaaaaah

Nog even en het is weer eventjes vakantie , van vakantie naar vakantie leef ik ;-)) Ik vind het zo heerlijk om met de kids te wandelen , spelen enzo . Van mij hoeft school dan echt niet ;-))
Deze herfstvakantie is helemaal super ;-)) . Want op dag 1 , de 24e is onze Merel jarig, beter kan een vakantie niet beginnen .
Ik ben nog aan het breinen over leuke dingen om te geven , een paar kleine dingetjes heb ik al , maar er mag nog wat bij ;-)) , maar wat he ????
Ideeen te over , maar wat gaan we kiezen .

zaterdag, oktober 15, 2005

When Autumn

When Autumn mists gather
And leaves fall gently down,

New strength in me rises
To bear life's waiting crown.

vrijdag, oktober 14, 2005

een weekje terug

schreef ik al over Xaar , en over uitwaaien enzo

en uitgewaaid dat hebben we ......., maar het was niet genoeg , de tranen zijn en blijven nog even.De pijn is er ook op de dag dat we jou begraven hebben Xaar, dat afscheid van jou , ik voel het soms weer, die pijn zoooooo intens , ik mis je steeds meer .Het is OK , ik heb het wel een plek gegeven , maar dat betekend niet dat ik je niet mis helaas . Wat ook gewoon heel zeer doet is dat er weinig mensen zijn die jou herinneren , die jou dag noemen .
Juist mensen van wie ik dat wel graag zag........
Maar goed , het is zoals het is , al doet het wel onnoemelijk veel verdriet.

maandag, oktober 10, 2005

Kampioen

He did it , mijn liefie , mijn oudste goofy, hij is kampioen van het district in zijn klasse geworden.
Na een weekend lang biljarten was het duidelijk , Rens is kampioen , niet een klein beetje, nee, met kop en schouders , hij had zelf een zo hoog moyenne dat het nederlands kampioenschap helaas niet doorging , als je hoger dan een bepaald getal zat , was je daar "te goed" voor, heel raar , maar waar . Nu mag de nummer twee daar deze klasse vertegenwoordigen.
Beide zijn ook meteen gepromoveerde naar de vervolg klasse, komen ze elkaar vast weer tegen in de finales volgend jaar ;-))
Leuk was het , een lekker sfeertje en sportieve jongens , die biljarters.
En ik ben zowaar erg trots , mijn kanjer kampioen !!

donderdag, oktober 06, 2005

7 oktober 2005

"Is het echt al 6 jaar geleden ?? " , bedacht ik me vanmorgen toen ik wakker werd .
6 jaar geleden dat ons meisje een sterrenkindje werd.
6 jaar geleden dat wij aan het einde van een lange lange dag wachten, hoorden dat ons meisje niet meer was.
Na 6 jaar is er heel erg veel verandert in ons leven.
Na ongelooflijk veel pijn en verdriet zijn wij veranderd , we hervinden de balans , een andere balans dan die was ;-)), niet beter, niet slechter , gewoon anders.
We vinden onze kracht terug , durven weer heel voorzichtig te leven, keuzes te maken, te zijn.
En dan vandaag , op haar sterfdag is er weer even die felle pijn, voel ik weer even dat gevoel van toen .
Zopas heb ik een zee van kaarsjes aangestoken , voor alle mensen van weleer uit mijn bestaan en echt een heleboel voor Xaar. Straks brengen wij haar mooie bloemne op haar graf.
En dan gaan wij ons hoofd leeg maken op het strand, lekker uitwaaien met in gedachten ons meidje , ons kindje van weleer .

dinsdag, oktober 04, 2005

leerhonger, puberstreken, musicals en meer

De laatste weken kom ik er meer en meer achter dat al mijn kinders over een enorme leerhonger beschikken , bij Rens resulteert dat regelmatig in foutloze toetsen en gave erg complete werkstukken ;-)).
Bij Nina tot mijn verbazing in dat wat ze op school leert thuis reproduceren en vervolgens aan mij om meer van dergelijke dingen te vragen ;-)) , leuk.
En in Merel is een kunstzinnige dame opgestaan, rekenen en taal boeien haar minder , maar tekenen, zingen , viool spelen , oefenen voor de musical , niets lijkt haar teveel op dit gebied , ik ben verbaasd over de energie die komt opborrelen bij deze aktiviteiten .
Ook ben ik verbaasd over de grote monden die ik tegenwoordig krijg , poe poe he , dat is soms effe slikken ;-))
Ik probeer er rustig onder te blijven, hoewel dat soms best moeite kost , waar halen die kinders het vandaan zeg , perfekte vocabulaire , maar uiterst ongepast , niet echt schuttingtaal , welnee , in keurig volzinnen krijg ik de meest prachtige grote monden ......MMmm vast een nieuwe fase, me maar eens bezinnen op het "hoe" we hier op een juiste manier mee om kunnen gaan ;-)) ik ben nog lerende/lezende in een boek met tips en handvaten ;-)) snel lezen maar.

En oefenen ;-) Merel haar tegenrol , zodat we samen kunnen repeteren voor haar hoofdrol in de musical , want dialogen repeteren toch het beste met een tegenspeler ;-0))