donderdag, september 29, 2011

de herfstequinox , michaelsdag en meer




Het is zomer in nederland , eindelijk , het duurde even, we kwamen langzaam op gaan zeg maar vandaag , St michaels dag is het volop zomer , een dag of wat al , zon zalige zon , ik geniet.
De tijd raast voort , sneller dan ik hebben kan snelt alles voort , zelf de natuur houdt het niet bij ;) vandaar de zomer dit jaar pas eind 'september valt , dat stelt me weer gerust , dat ik niet de enig ben die van slag is ;0) .
Ik ben zo goed als stil gevallen, hoe sneller alles om me heen beweegt, hoe trager mijn metabolisme lijkt te gaan . Het is goed, de kerstballen die ik verleden jaar al begon kunnen straks fijn in de boom.
En toch ondanks de zomerse temperaturen roert de herfst zich in mij , de melancholie die bij mij hoort zo deze maanden , en vooral ook sinds ons Xarah-kind een engel werd.
Afgelopen zaterdag vierde ik met een groep mensen de herfst-equinox, vandaag Sint Michael, het mooie drakenfeest, we bakken drakenbroodjes, en maakten er 1 van stof , op school vieren we feest , beleven we het oogsten , deze week is oogstweek, de tuin geeft lekkers , in mij voel ik wat mijn oogst voor deze zomer was , en ik omarm mijn draak , dit jaar ga ik niet vechten , ik knuffel mijn draak , hij mag er zijn .

En vanuit mijn wirwar aan emoties voel ik het heilig michaelsvuur in mij branden , passie is het, rood oranje , de kleuren van de herfst , ik ben gelukkig !!

Naar binnen keren, het maakt me altijd blij, de herfst, heerlijk, de geuren, de kleuren, alles ruikt naar Xarah , voor mij is zij zo verbonden met alles wat herfst is .

donderdag, september 22, 2011

handwerk inloop bij mij thuis

Atelier-inloop , brei, haak en naai hulp


Tijd
woensdag 12 oktober • 10:00 - 12:00
woensdag 26 oktober 10:00 – 12:00
woensdag 7 november 10:00 - 12:00

________________________________________
Locatie Zwaag, bel voor het adres 0616418256
________________________________________
Gemaakt door: Atelier de Regenboog

________________________________________
Meer informatie Op de woensdag morgens wil ik er graag zijn voor JOU, aan mijn keukentafel, brei naai haak vilt en andere handwerk issues, samen komen we er wel uit, thee, koffie en soms ook wat lekkers, ook een luisterend oor en een weerwoord vind je hier. Ik help je op weg, denk bij naaien aan bijvoorbeeld een eenvoudig rokje, een harem/zouavebroek, bij breien een muts sjaal oid , bij haken granny squares etc, hoe doe je dat nou , simpele dingen die je prima kan als je er even wat hulp bij hebt .
Ook seizoensfiguurtjes van wol en vilt kunnen gemaakt worden.
Steekwoorden , gezellig , hulp , delen , tips
Er is thee en koffie en wat lekkers . Op tafel staat een “potje” voor de kosten vergoeding van materiaal en een eventuele bijdrage .

maandag, september 19, 2011

fijn weekend








na een week vol ziek was het weekend fijn ;-) ben zelfs met jongste zoon naar buiten gegaan , het was fantastisch .

maandag, september 12, 2011

volle maan , maan van de wilde appel

Vandaag is het volle maan , de maan staat in het teken van de wilde appel .
De laatste volle maan voor de herfstequinox, Mabon , de oogstmaan . Een feest van oogst en dankbaarheid , Harvest Moon noemen ze het in engeland waar het nog steeds een Feest is .
Bij deze oogstmaan hoort de appelboom , Idun ( noorse godin) bezat gouden appels, waardoor de goden aan wie ze ze gaf onsterfelijk werden en eeuwig jong bleven , toen de reus Thaissi de appels stal werden de goden oud en stierven ze.


Wat we nu oogsten , is ons zaad voor de komende seizoenen , we mogen stilstaan bij wat de afgelopen periode ons aanreikte , wat we op konden rapen ,mee konden nemen en waar we verder mee kunnen, het is mooi om daar bij stil te staan , wat leerde je en waar kan je mee verder.

Op Circe wicca schrijft men
Je kunt in een handeling de essentie van deze maan weergeven door een appel overdwars door te snijden. In het klokhuis zie je een pentagram. De punten van een pentagram symboliseren de vier elementen en het vijfde - de geest die ze alle vier verbindt. Dit vijfde element is in wezen de onsterfelijkheid die de appel symboliseert. Leg de ene helft van de appel in het midden van de Cirkel. Geef de andere helft rond en laat ieder daar een pit uit halen. Als er niet genoeg pitten in zitten, snij dan nog een appel door. Laat ieder op zijn of haar beurt een pit in het klokhuis van de in het midden liggende halve appel drukken. Daarbij kun je met een paar woorden of uitgebreider aangeven wat voor jou op dit moment de essentie is die overblijft om een volgende cyclus in je leven op gang te zetten. Je kunt bijvoorbeeld iets zeggen als: "Ik vind het belangrijk om kinderen te krijgen en die een veilig thuis te bieden" of "Ik hou van het leven, hoeveel tegenslagen ik ook te verduren krijg".


een mooi ritueel

Vanavond in mijn achtertuin brandt het vuur , op tafel staat een appeltaart en een pot thee , wie wil is welkom , breng maar wat lekkers mee .