maandag, januari 30, 2012

30 01 2012

Zo Mooi



Take a look at my body , look at my hands , there is so much here that I don't understand .................

donderdag, januari 26, 2012

26 01 2012

Dikke watten-bollen lijken daar te zitten waar in normaal mijn hersens denk , ik heb hoofdpijn en keelpijn, al twee dagen lag ik op de bank en sliep , slapen is fijn dan voel ik geen keelpijn , maar slapen is nu even klaar en van liggen word ik helemaal gaar , dus even rechtop , zwabberend op aan tafel , thee gezet , met veel salie , Heller hoesten en uchelend op de bank, hij vindt het niet leuk dat ik hem thuis houdt vandaag , maar na een nacht samen hoesten hoesten hoesten , leek me dat een heel Ok idee. De was wassen lukt , drogen gaat ook , maar er staan nu zo ongeveer 7 maanden schone was te wachten tot iemand het vouwt .
Nu merk ik dat het afzien is als ML van 07.00 tot 23.00 van huis is , ziek is dan helemaal een ramp voor het huiselijke leven . Over twee nachtjes is Nina al jarig helllupppppp , ik heb nog helemaal geen bloemen voor Xarah haar graf uit gezocht , ik ga mezelf zo maar eens een klankheling geven en zien of dat wat wonderen kan doen voor mij hoofd en keel .

Voor nu duik ik weer onder mijn deken .

dinsdag, januari 24, 2012

24 01 2012

Januari is al haast weer om , Imbolc staat voor de deur, Nina en Xarah 's geboortedag is nog maar 4 nachtjes weg , januari is voorbij aan het vliegen .
Ik ben eigenlijk de hele maand al een beetje naar , niet erg ( dat is meteen het lastige er aan ) maar gewoon elke ochtend misselijk , hele lage bloedsuikerspiegel , wiebelig op de benen en gewoon niks fijn , het zal de overgang misschien zijn , het voelt als zwangerschapsmisselijk , , vanaf morgen aan de Maca , dan komt dat vast wat goed , dit is niks , zo .
Het verbouwen en schilderen ging/gaat ook zo traag , allemaal heel logisch maar wel lastig .
We zijn allemaal moe MOE , Heller kan uren met legootjes prutsen , Noa hangt wat op de bank, Merel slaapt regelmatig van 18.00 tot de volgende morgen 7.00, ik ga met de kippen op stokken en slaap rustig 10 uren aan 1 stuk , heel muf .
We snakken naar vakantie, naar lekker niks moeten en gewoon zijn. Als gezin hebben we het altijd zwaar in de winter , zo raar, ik kan me niet herinneren dat ik dat vroeger ook had, waarschijnlijk leefden mijn ouders veel meer nog met de natuur .
Ik zou het heerlijk vinden om december januari en half februari niks te hoeven , geen school , gewoon opstaan als je wakker wordt , de donkere uren slapen , mmmmm zo is het ook bedoeld volgens mij, het voelt zo raar om in een dolgedraaide 24 uur beschikbaar wereld te leven , klopt niks van , voor mij niet en voor de kinderen niet , ik zie ze eronder lijden , klinkt zwaar , maar zo voelt het ook wel . Ze hebben nu gewoon heel veel slaap nodig , ik ook , ik word dus ziek van dat tekort aan slaap ;((

En na twee dagen vnl slapen ben ik dat nog steeds , hele erge hoofdpijn en keelpijn , ik duik weer onder mijn deken

maandag, januari 09, 2012

volle maan , wolfsmaan , de maan van Hekate

En dan is opeens heel december al voorbij , hebben de lichtfeesten gevierd en er van genoten , bracht sinterklaas ons fijne dingen ,aten we Luciabrood, vierden we Yule met een vuur, Kerstmis bij de boom , Oud en Nieuw en de verjaardag van Ton en is het opeens al 9 januari , volle maan .
De kinderen zijn vanaf vandaag weer naar school ;(( , Noa is thuis , we ginen wel op pad, naar school , maar halverwege gaf ze aan dat ze zich zoooo naar voelde en net terug thuis haalde ze net de toilet en kwam haar ontbijt weer terug. Nog geen school voor Noa dus .

Vanmorgen was er een vriend op de thee, we hadden het over van alles en nog wat en door het praten dwaalden mijn gedacht zomaar 13 jaar terug in de tijd , toen lag ik in het ziekenhuis , twee babies in mijn buik ......., ik weet nog goed hoe saai dat was , de enige saaie weken van dat jaar .
En ook dwaalden mijn gedachten van daaruit naar 2009, de laatste januarimaand van een mij heel dierbaar mens , sowieso de kaatste maand toen van een mij heel dierbaar mensen .......... zomaar wat bluesy gedachten door mijn brein . die zijn er ook zo af en toe ;0)

Vanavond volle maan , de maan van Hekate . Wat heb ik komend jaar het meest nodig , waarmee dien ik mijzelf het meest , dat is mijn thema , vanavond , als ik bij het vuur zit , mooi om te overdenken.
Ik zit in mijn tuin, je bent welkom om aan te schuiven .