zondag, april 14, 2013

en de trein raast voort

en ik ben uitgestapt , ik doe niet meer mee , al jaren niet echt meer , maar nu werkelijk niet meer , ik ga in mijn eigen tempo , dat van de maatschappij om me heen gaat te snel , misschien is het de overgang ik weet het niet precies , ik weet wel dat ik rust nodig heb. Rust om te ordenen , op te ruimen , atelierspullen weer in kasten , naaiwerk wegbrengen of opsturen , zakken kleding van de meisjes op MP zetten , het rennen doe ik niet meer , jaren terug ontdekte ik al dat ik niet in die ratrace maatschappij pas , het wordt steeds duidelijker .
Wie past daar eigenlijk wel , vraag ik me vaak verbaas af , niemand toch ???, het eist wel zijn tol , mijn sociale leven speelt zich bijna enkel op het www af , elke ochtend even een koppie doen met kennissen  op het www , even een half uurtje ,ergens heen gaan vraagt veel meer tijd , soms lukt dat tussen de schooltijden in , vaak niet, verjaardagen lukken vaak ook niet , want behalve dat ik niet meer mee ren, ben ik ook nog van het soort dat van ongeveer 21.30 a 22.00 tot 05.30 a 6.00 in bed doorbrengt .

Overdag geef ik graag helingen , of ik handwerk ,doe het  huishouden en zoek naar een atelierruimte , speel met Heller en werk samen met hem in de tuin . Dat is genoeg , naast het samenzijn met de andere kids en alle dagelijkse dingen is dat genoeg , toch is er meer , elke dag weer en dat voelt al teveel , de fysio , de sportclub , de logopedist, creatieve therapie , HSP training . orthomoleculaire genezer,  helpen met folders en post enzo  , taxi spelen voor diverse dingen , zwemles , dat alles hoort er ook bij ....

Het gaat me steeds beter af het te doseren , te delegeren soms ook .

Voor nu genieten van de zon , lekker in de tuin aan het werk 

dinsdag, april 02, 2013

en we bloggen weer



2 april 2013 , we bloggen weer , ik maak er weer ruimte voor .

Het hele weekend druk geweest op de tuin , genoten van het uitgraven van eea voor vrienden , plezier gemaakt met kleine zoon , hard gewerkt en zoveel zon gezien helemaal heerlijk !!
Net bergen foto's gemaakt van allerhande kleding die we kregen of nog hadden en niet meer hoeven , hup MP op met de spullen, de meisjes genieten er van ;-), en naaien volop weer aan het naaien , genieten van creëren , opnieuw , na de domper dat het zo lage verwachtte atelier wat er echt leek te zijn en toch niet doorging lukt het een poos niet meer , dat creëren , zelf mijn breistokken bleven liggen waar ze lagen , ik alleen maar heel verdrietig zijn en voelen dat ik gewoon alle werkspullen liever niet meer in de huiskamer heb, het is echter gewoon niet anders en dus probeer ik nu weer met beperkte ruimte te doen wat ik graag doe , creëren , kleuren samenbrengen en genieten , en het gaat GOED , we borrelen en bruisen.

Op de dagen dat Heller thuis is gaan we samen aan de slag , we bakken , we zaaien , we tekenen schrijven en rekenen , en boven alles genieten we , van de rust , van het ontstressen , we nemen het zoals het komt , gaan fijn naar KT ( http://www.kunstzinnigetherapie-hoorn.nl/home )

Ik zie het wel voor me , totaal TO , denk zomaar dat we dat heel goed zouden kunnen samen , dat dat ook heel gezond voor Heller zou zijn. Ben er gewoon nog niet helemaal uit , wik en weeg nog wat , wil nog wat andere opties bekijken .........