woensdag, september 19, 2007

pompoensoep receptjes


Pompoensoep nummer 1 , een lekkere simpele



Ingrediënten

400 gram pompoen
1 ui
2 theelepels kerrie
1 eetlepel olie
4 dl groentebouillon
stukje prei
peper, zout
nootmuskaat
4 takjes selderij
100 gram kwark
1 eetlepel zure room




Bereiding

Snijd het vruchtvlees van het stuk pompoen in blokjes. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel. Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
Pureer de massa in keukenmachine, met staafmixer of door een zeef. Breng de soep weer aan de kook en maak hem op smaak met wat preiringen, peper, zout en nootmuskaat. Was de selderij en knip de blaadjes klein. Meng de kwark met de selderij, de zure room, peper en zout en schep dit aan tafel op de soep.


Pompoensoep nummer 2 een pikantere

Ingrediënten:
25 gr boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper
1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaat
750 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden pompoen
7 1/2 dl bouillon
Zout
Bereiding:
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten
Voeg de fijngehakte rode peper en de stukjes tomaat toe en fruit alles nog 4 minuten
Voeg de blokjes pompoen en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken tot de stukjes pompoen uiteen zijn gevallen en de soep licht is gebonden
Maak de soep op smaak met wat zeezout


Ingrediënten van Pompoensoep nummer 3 , weer even anders
1 oranje pompoen van 1 kg
2 grote uien
4 winterwortels
1 halve selderijknol
1 grote aardappel
1 kuipje rookaas ( hoeft niet wel lekker )
4 bouillonblokjes
1 bakje zure room

Bereidingswijze van Pompoensoep
Maak de pompoen schoon, schil de pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitten met een lepel en snijd het restant in stukjes. Breng in 2 liter water 4 bouillonblokjes, pompoenstukjes , ui, wortel, aardappel en selderijknol in kleine stukjes aan de kook. Laat het geheel op laag vuur pruttelen tot de pompoen gaar is. Pureer de soep met de staafmixer. Roer net voor het opdienen een kuipje smeerkaas door de soep voor een romige smaak. Schep een halve eetlepel zure room op het bord met soep.



eet smakelijk allemaal
Is heerlijk met Panotta ( gekruide bruine broden )


Geen opmerkingen: