dinsdag, mei 03, 2011

3 mei een stralende dag/ 4 mei heerlijke rust

De zon schijnt nog steeds vol op in Nederland, de kinderen genieten buiten, de hut wordt steeds meer af, en nu zo in de vakantie heb ik meer tijd om adem te halen en neem ik me voor de zoveelste keer voor dit langzamere, aangenamere, leefbaardere tempo vast te houden, ik wil me niet meer mee laten nemen in de ratrace van het leven, dan gaat het nl aan me voorbij.
Gisteren werd ik al winkelend met mijn neus op de feiten gedrukt, langzaam komt mister BO weer in beeld als ik niet uitkijk , ik wist nl in 4 van de 5 winkels , met briefje niet precies waarom ik wat nou kopen moest , bij Deen vroeg ik me af wat ik dan met die bruine bonen ging doen, bij schouten waarom ik nog een roze bolletje katoen wilde hebben, het lijstje werkt, maar ik voelde me raar, een totaal leeg hoofd was er af en toe, gewoon zonder gedachten . Glazig in de ruimte kijkend kwam er dan langzaam weer wat.

En dan gaat het ook nog eens helemaal lekker gaaf goed , mensen vragen regelmatig naar een dienst, iemand opperde dat ik meer lezingen moet gaan geven, ik weet het niet, ik deel graag mijn gedachten , maar anderhalf uur vullen is veel .
Aan de ene kant LEUK , maar aan de andere kant hoe ??? en worden mijn onkosten dan vergoed ???
( ik denk aan iemand die op de kids past als ik er niet ben , de diesel ( die is nl echt niet gratis ) en misschien toch ook iets voor de tijd die ik er in steken ga dan )
Kortom , meer lezingen, dat weet ik nog niet , meer haakwerk en breiwerk is een feit en leuk , meer naaiwerk ook , ik geniet .

De workshops lopen als een trein ;-), tot mijn verbazing , niet die nu dadelijk ( 22 mei ) nog gepland staat, daar is nog ruimte , anderen echter lopen zo snel vol dat ik er meer ga plannen ;0)
Het geven van heling is een soort tweede natuur, dat gaat me zo vloeiend af, is zo mooi om te doen. Ik ben er zelf verbaasd over, tis gewoon alsof het is wat ik moet doen .
Ik ben blij dat het zo fijn gaat allemaal, mijn leer-punt is echter wel mijn tijd bewaken, zorgen dat het past en ik niet overloop, ik voel dat nu zo goed in de vakantie.

Vandaag doe ik niets dan genieten , en opruimen , we ruimen de speelgoedbakken uit , dat is niet alleen maar leuk ,de kinderen willen eigenlijk alles houden, toch doe wel veel weg en het ruimt wel heel lekker op ;).
Vanmorgen hebben we heerlijk in de tuin gezeten , ik haakte klavertjes 4 en hartjes die we uitdeelden , zo leuk ;) , eerst kijken mensen verbaasd en dan zijn ze heel blij met zo een kleinigheidje ;)

Vanmorgen ben ik wel eerst heeeeeeeeeeeeeeeeeeel boos geworden , opruimen schijnt iedereen hier als mijn taak te zien, heel maf, als ik er niet vreselijk om zeik , komt er gewoon niemand in beweging en daar gaat het mis , ik ga er niet om zeiken en dus doe ik bijna alles zelf maar en dat ging ook niet echt meer ;((
Met als gevolg dat mijn toch al niet zo heel keurige huishouden een puinbak was waar ik verdrietig van werd.
Na de koninginnemarkt had iedereen verworven schatten gewoon neergezet , en de restanten van hun kleedjesmarkten in dozen in de keuken , daarbij 3 weken naaiwerk en het overzicht was weg.
Nu zijn we ver , alles is geordend, veel kan naar de kringloop , eea naar andere mensen , bestellingen liggen klaar voor verzenden en het is heerlijk rustig.
Rens is naar zijn werk , Merel gaat zo haar kranten lopen, Nina bakt een taart en Noa en Heller zijn de hut aan het opleuken ;-)
Genieten zo ;-)

1 opmerking:

Greetje Penning zei

dat klinkt goed en fijn.... heerlijk, dat je ook zo geniet van het helen!

vraag wat je nodig hebt, ook voor je lezingen, pieker er niet over, maar vraag en ontvang; als je ergens aandacht aan besteedt, groeit het, (ook het negatieve trouwens...)

heerlijk, met z'n allen opruimen! als het mij te gek wordt (niemand ergert zich hier aan troep, behalve ik (en Dirk) zo heel af en toe) dan roep ik dat ik alles wat er na een bepaalde tijd nog ligt ZELF ga opruimen, namelijk IN DE CONTAINER. Hi hi. Moet je opletten hoe iedereen zich dan een kriek rent om het op te ruimen. Natuurlijk zou het fijner zijn als ze het zelf zouden zien, maar ja. ;o)

groets!