maandag, juni 13, 2011

daar zijn we weer

Na ziek en zeer , zowel in huis als in de PC , herstelt geraakt, andere PC , met de kinderen van klas 6 op schoolreis en nu weer ziek , zijn we weer terug in Blogland .

de week weg met de kinderen van klas 6 was geweldig . wat is dat toch steeds weer leuk , zo een groep 12 jarigen ( dit keer )
We kampeerden op het Zinkviooltje in Epen , roeiden op de Maas, daalden af in een mijn ( Blegny ), wandelden door de grotten onder Peitersberg en hadden gewoon erg veel lol.
Een paar tranen werden gedroogd , wat pijnlijke spieren gemasseerd.
Heerlijk weekje.
vanaf dinsdag avond had ik om een reden die ik nog niet helder heb koorts en buikpijn, ML wijt het aan het feit dat ik toch wel totaal anders eet , me behoorlijk wegcijfer in dezen ( terwijl me dan nog steeds de zeur van het gezelschap voel ;( dit niet dat niet ) . Kan me echter zelf slecht voorstellen dat daat de koorts vandaan kwam , waar dan wel van geen idee .
Ben nu thuis al een dag of wat flink ziek , ML en Nina ook , gek genoeg zonder koorts ;0)

Het varen op de Maas was geweldig , heerlijk om daar zo lekker in een kano vooruit te glijden .
De mijn charmeerde mij wat minder , ik voelde de angst en de pijn die daar geleden is tastbaar in de lucht hangen oid , het was een heel drukkend gevoel , heel zwaar.
De film die eea vertelde over de mijnen was meer mijn ding , indrukwekkend om te zien hoe mensen de bruinkool naar boven haalden , hoe men leefde en werkte .

De grotten onder de Pietersberg waren echt geweldig, wat een prachtige dingen , wat mooi dat voor bezichtiging is opengesteld en wat was ik verbijsterd toen de gids vertelde dat een of ander bedrijf heel van dat prachtige gangenstelsel afgraaft , bizar gewoon ........

Het fijnste, mooiste voor mij deze week was toch het meebeleven van zo een week met een groep mooie jonge mensen , mensen die weer op het punt staan een stap te nemen in hun groeiproces , na de zomer gaan ze naar de middelbare school , bijzonder om die energie in de groep waar te nemen .

Heb ook erg genoten van de wandeling die ik maakt in het Geuldal , wat is het daar mooi , wat voel je daar veel , heerlijk.

Op de camping was het gewoon lekker toeven , heerlijk rust ( en de aanwezigheid van veel entiteiten ;-)) gaven op een bijzondere manier vorm aan de energie daar , ik ga vast nog eens terug ...........

En dan nu een beetje beteren , gisteren was een "bad-day" , vandaag is het iets beter allemaal , toch wiebelen we nog aardig op onze beentjes ............
Dat is morgen vast ook weer voorbij .

Geen opmerkingen: