donderdag, september 29, 2011

de herfstequinox , michaelsdag en meer
Het is zomer in nederland , eindelijk , het duurde even, we kwamen langzaam op gaan zeg maar vandaag , St michaels dag is het volop zomer , een dag of wat al , zon zalige zon , ik geniet.
De tijd raast voort , sneller dan ik hebben kan snelt alles voort , zelf de natuur houdt het niet bij ;) vandaar de zomer dit jaar pas eind 'september valt , dat stelt me weer gerust , dat ik niet de enig ben die van slag is ;0) .
Ik ben zo goed als stil gevallen, hoe sneller alles om me heen beweegt, hoe trager mijn metabolisme lijkt te gaan . Het is goed, de kerstballen die ik verleden jaar al begon kunnen straks fijn in de boom.
En toch ondanks de zomerse temperaturen roert de herfst zich in mij , de melancholie die bij mij hoort zo deze maanden , en vooral ook sinds ons Xarah-kind een engel werd.
Afgelopen zaterdag vierde ik met een groep mensen de herfst-equinox, vandaag Sint Michael, het mooie drakenfeest, we bakken drakenbroodjes, en maakten er 1 van stof , op school vieren we feest , beleven we het oogsten , deze week is oogstweek, de tuin geeft lekkers , in mij voel ik wat mijn oogst voor deze zomer was , en ik omarm mijn draak , dit jaar ga ik niet vechten , ik knuffel mijn draak , hij mag er zijn .

En vanuit mijn wirwar aan emoties voel ik het heilig michaelsvuur in mij branden , passie is het, rood oranje , de kleuren van de herfst , ik ben gelukkig !!

Naar binnen keren, het maakt me altijd blij, de herfst, heerlijk, de geuren, de kleuren, alles ruikt naar Xarah , voor mij is zij zo verbonden met alles wat herfst is .

1 opmerking:

Anoniem zei

dat is toch wel prachtig, je mooie meisje te vinden in de heerlijke herfst, die mooie kleuren en fantastische geuren!