woensdag, december 05, 2012

Van draf naar galop


In gestrekte draf raasden we van mijn verjaardag ( 15 11 ), naar die van Heller ( 25 11 ) en vervolgens Rens ( 29 11) om vandaag aan te landen bij Sinterklaas , het grote kinderfeest. Ik had de laatste weken veel meer willen bloggen , maar vond nergens tijd ...en dan gaan de alarmbellen rinkelen , geen tijd ???? de eerste advent passeerde reeds en ik heb geen tijd ;( een denkrimpel verschijnt in mijn voorhoofd , op de rem , meteen op de rem , dat is niet Ok , mijn tijd van naar-binnen-keren lijkt dit jaar te worden opgeslokt door de razernij van het leven om me heen , de afgelopen jaren onttrok ik mij er aan , dit jaar is er meer werk , meer klus , meer gedoe ook en ik ben vergeten af te remmen .
Zo lukt het niet , dat is duidelijk , dan val ik straks weer in die bekende kuil , ho stop , ik wil niet in gestrekte draf ik wil een rustiger Galop , misschien zelfs wel gewoon looppas , dat is echt snel genoeg .

Agenda erbij gepakt en alle sociale onzin geschrapt , in december bolt mijn agenda vaak op , veel socio ships en veel projecten die afgerond moeten een boekhouding die ik graag sluitend heb, ik ga me echter de komende week beperken tot dat wat echt deze week is gepland en het huis een gezellig lichtfeest-thuis maken en rust houden , kalmte beleven ,


Een beetje zo :

Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht
Stil nu, stil nu, ’t ruist al door de lucht
’t Wonder komt heel zachtjes aan
’t Kerstkind wil hier binnen gaan
Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht.


1 opmerking:

Bibje zei

ooooo dat liedje zongen we altijd op de peueterspeelzaal van zoon en dochter(inmiddels bijna 12 en 14) Dan liepen ze met een kaarsje de spiraal naar het lichtje in het midden, want het licht van de wereld vind je binnen in jezelf. Zo'n mooi ritueel.....sweet memories. Doe maar rustig aan, en zoek je eigen lichtje daar binnen, word je vanzelf weer kalm en vredig en kan het nog zo razen, het gaat dan allemaal aan je voorbij.