woensdag, augustus 12, 2015

12 08 2015Anderhalve week is ie nu al weg , mijn grote zoon , hij geniet van zijn huis en heeft werk ;)
Ik mis hem en ervaar leegte , kleine zoon mist hem en heeft vannacht in het bed geslapen waar zijn grote broer altijd sliep , dan voel ik hem nog een beetje was zijn theorie .

Deze zomer wordt gekend door veranderingen , veranderingen van mensen die hier wonen ;) en veranderingen in mij, ik zie steeds helderder dat wat alle posi goeroes ook mogen zeggen , enkel positief denken prediken is net zulke volksverlakkerij al het gebabbel van de regering dat het beter gaat.
Ik vraag me oprecht af waar de mensen die het allemaal enkel positief willen zien en lezen bang van zijn ??? Er is gewoon ook veel wat helemaal niet fijn is , wat mensen verdrietig en soms ook wanhopig maakt

Ik heb deze zomer mensen leren kennen, bijzondere mooie mensen met een hart dat klopt, mensen die wijs zijn geworden door te leven, prachtige mensen.
Ik heb mensen gesproken die zichzelf niet durven zijn uit angst, angst voor heel diverse zaken .
Ik ben zelf bang geweest de afgelopen maanden jaren wellicht wel al een leven lang, angst lijkt een perfecte keten om mensen  te binden.
Ik heb voorbij de angst leren zien, het ging als vanzelf , toen ik me opende en durfde te zien wat er werkelijk was, kon ik in het gezicht zien dat ontoereikend zijn mijn angst is . Dat ik mensen die ik heb liefheb niet kan geven wat ze nodig hebben, ik heb dat jaren lang verkeerd vertaald , jaren lang gedacht dat van alles er toe deed , dat is echter niet waar , dat is een leugen , het enige wat mensen nodig hebben is dat er van ze gehouden wordt, onvoorwaardelijk.
Ik ben me meer en meer met ho'oponopono  bezig aan het houden, met lief hebben, houden van, leven vanuit liefde , niets anders doet er toe.

  • Ik hou van je (I love you)
  • Bedankt (Thank you)
  • Het spijt me (I am sorry)
  • Vergeef me alsjeblieft (Please forgive me)
Deze zinnen zijn mijn mantra , en het kost moeite hoor als mensen waarvan je houdt en dat je dacht dat ze ook van jou hielden je als wegwerpzakdoek in de vuilnis doen verdwijnen, of je nakomen . Dan is het best lastig ik hou van je , bedankt, het spijt me , vergeef me alsjeblieft te voelen , opzeggen kan altijd , maar voelen is weer wat anders ;)

Ik geloof er echter in , geloof dat liefde is wat we zijn dat dat is wat we mogen leven , dat dat heelt dat we vrij kunnen zijn in liefde.

en als het andere wat er ook is , wat daarnaast gewoon blijft bestaan, kan ik beter handelen als ik liefde blijf ,  alle stenen die er liggen , alle rotsblokken die voor me neer worden gelegd .

Als ik liefde ben en in die liefde blijf , is het goed in liefde is geen ontoereikendheid.

( helaas wel deurwaarders ( nee dat is een grapje ( of toch niet ;) ??  ) ) )

2 opmerkingen:

Judith zei

Wijs ben je en wordt steeds wijzer. Mooi ben je en wordt steeds mooier. Knuffels!

Judith zei

Wijs ben je en wordt steeds wijzer. Mooi ben je en wordt steeds mooier. Knuffels!