dinsdag, augustus 04, 2015

Daar gaat ieDaar gaat ie dan, met de trein, samen met zijn lief, naar hun huisje ...........
Blijdschap voor hem en verdriet van mezelf mengen zich, ik mis hem al vanaf het moment dat het huisje er is ;) , en vanaf vandaag is het echt , woont mijn grote zoon samen .
Ik ben zo blij voor hem dat het zo makkelijk ging , een huisje, een baan, alle spulletjes bij elkaar.
Ook voel ik mijn pijn,  niet meer vragen: hoe laat ben je thuis denk je, eet je mee, slaap je hier ??? 
Zijn jullie hier dit weekend  of bij A ??
En dat doet zo verdomd veel meer zeer dan ik ooit had kunnen denken , ik huil mezelf al dagen in slaap en baal daar zo van, OK dat verdriet mag er zijn  , maar zoveel ??? en zo fel ??? 
Het is zo fijn voor mijn kind dat het allemaal zo lekker soepel ging, het is een leuke plek waar ze wonen gaan, dichtbij de universiteit van A en op dezelfde afstand ongeveer van hier naar Grote Zoon zijn universiteit.
Heerlijk voor ze, redelijk in de buurt van station winkelcentra etc . Een mooi plekje om te starten .
En ik , ik ga het heus wel redden, ;) , maar voor nu is er pijn, missen, ik had er geen enkel bezwaar tegen gehad als deze zoon tot zijn dertigste thuis was blijven wonen ;), het kind wat mijn moeder maakte, is me zo lief.
Ik heb hem zo graag om me heen, natuurlijk was ie er al heel vaak niet en dat was heel OK, ik begrijp nu waarom  jongeren veelal eerst alleen op kamers gaan en dan elk weekend nog wat naar huis , dat is niet speciaal zo geregeld voor de jongeren ;) , nee dat is voor de ouders , die kunnen er dan langzaam aan wennen.
Ik mis mijn kind , mis het nu al dat ik niet meer naar hen kan kijken als ie boven in zijn bed ligt te slapen, mis het idee dat we niet meer in de avond nog even lekker kletsen, mis zijn grote lijf hier in huis wat op een mooie manier vulde en nu als ik dit tik rollen de tranen over mijn wangen, ik weet dat het gewoon is wat het is en dat je daar om huilen mag .
En die gemengde gevoelens zullen nog wel een tijdje blijven, mijn blij voor hun twee en mijn verdriet, hand in hand, in mij , net zoals Grote Zoon en A, hand in hand op weg naar hun huisje , ik wens ze alle goeds, alle liefde en alle licht.

1 opmerking:

Daantje zei

Je hebt mij ook aan het huilen gekregen. Ik moet er nog niet aan denken dat mijn kleine knulletje ooit een grote man is geworden en uit huis gaat :'( Sterkte en ik hoop dat je er snel aan gewend bent!