dinsdag, mei 02, 2006

Er was eens .........3

Mooi weer in nederland en veel andere dingen te doen , maar op een of andere manier moet ik eerst even met het sprookje verder , nog steeds geen feeen, geen tovenaars, wel weer het meisje .

de zomervakantie kwam, die vakantie voor de eerste keer dat ze naar de middelbare school zou gaan.
In die zomervakantie heeft het meisje voor het eerst vakantie werk , bollen pelt ze , bakken vol , ze kan het snel , heel snel en zo verdient ze geld en hoeft ze niet thuis te zijn......
En dan na de vakantie is het zover , vol vertrouwen gaat ze die eerste dag naar die o zo onbekende school waar ze nooit eerder was . Ze moet er best een eind voor iesten , samen met die jongens ....
De introductie week is leuk en ook doodeng , er zitten heel veel hippe mooie meisjes op die school en zij , ze ziet er zooooo saai uit , zo akelig saai , ze heeft kleren die ze helemaal niet mooi vind , maar goed , het is niet anders .....
De klas waar ze in zit is best fijn , de kinderen zijn aardig .
De school is leuk , de leraren ook.
Niemand kent haar ouders hier , die komen hier nooit en niemand weet dat zij thuis anders zijn , anders doen ......
Het meisje gaat wel eens met andere meisjes mee naar huis , maar dat vind ze niet fijn , ze voelt zich er gewoon niet lekker .
Alleen bij 1 ander meisje heeft ze het leuek , dat andere meisje haar ouders zijn altijd thuis , haar vader is beeldhouwer , haar moeder schildert. ZE wonen is een huis een eind buiten de dorpen aan het IJsselmeer en het is er fijn , iedereen is daar aardig , de sfeer is goed en ze vragen geen rare dingen.
Het meisje kan daar zijn wie ze is , ze is er best vaak .
De school gaat door ..... de jaren volgen elkaar op , het meisje is nog steeds een bollboos en dat vinden veel andere kinderen niet leuk , die pesten haar met haar kleding en haar cijfrs , maar dat doet haar veel minder nu , ze heeft een soort muurtje om zich heen gebouwd , ze hoeft het niet meer te snappen , mensen zijn nou eenmaal zo , ze pesten je , treiteren , dat doen ze op school , op straat en mama doet dat ook , het zal wel zo horen .
Tegelijkertijd merkt ze dat het bij dat andere meisje thuis zooooo anders is en ook bij een paar andere kinderen van school.
Een jongen uit een andere klas bij wie ze ook vaak thuis komt heeft ook een lieve moeder , een moeder die gewoon aardig is .
Ze leert zien dat er verschillen zijn........
Haar kleding heeft ze inmiddels wel in a way aangepast , ze koopt steeds vaker zelf ( ze heeft een krantenwijk) ze breit en naait ook veel en elke dag gaat ze nog wel naar oma , oma is altijd lief .
Huiswerk maken dat hoeft ze niet echt , alleen voor taen moet ze soms wat doen , verder glijdt de schoolstof naar binnen als ware het yoghurt.
Ze zit nu ook wel vaak in het jongerencentrum dichtbij de school.
Ze praat er met mensen die veel ouder zijn en doet er diongen die mensen doen die veel ouder zijn , maar ze voelt zich er goed, gerespecteerd om wie ze is, ze nemen haar gewoon zoals ze is .
Dat gevoel is nog wel nieuw voor haar en ze weet ook niet goed wat ze daar nou mee moet .

Een paar keer gaat ze met vrienden ergens heen , ze blijft dan gewoon maar bij hen , na het eten thuis komen levert zo ontzettend veel slaag op , praten doet ze al heel lang niet echt meer met haar ouders.
Wanneer ze uit school komt slaat mama altijd , of ze is er gewoon niet. Niemand vraagt haar hoe het me haar gaat. Niemand vraagt ooit naar haar prestaties op school. Ze is gewoon altijd briljant met haar cijfers , maar niemand thuis heeft daar interesse in , oma ook niet , die vind school voor meisjes eigenlijk maar onzin , dat bedoelt ze niet naar ,zo is ze gewoon .
Thuis is iedereeen altijd boos , pap slaat mama en haar , mama slaat haar en haar zusjes , ze heeft het al heel vaak verteld, aan de dokter , de dominee , de leraren op school , de moeder van het meisje op school.
Die is de enige die reageert , niemand doet iets , niet weet wat . Maar alleen de moeder van dat meisje slaat haar armen om haar heen en zegt , ach kind toch , ik kan niets voor je doen ......
Later , veel later denkt het meisje wel eens dat die moeder iemand heeft gebeld , want ze moesten toen wel prayen gaan , met mensen die het dan weer goed zouden maken ...
Helaas die mensen konden dat niet , papa sloeg haar altijd heel hard als ze daar dingen vertelde , dus hield ze haar mond maar gewoon ..........
De mensen van de kerk , raden haar aan wat meer te bidden , dat deed ze vast verkeerd , want dat hielp ook al niet .
En de leraar op school, die wilde wel helpen , die legde uit wat je als tiener kon doen , wat je zelf kon doen ........
Maar wow , dat moest je wel zelf doen ........

1 opmerking:

Irene zei

Elletje, is dit jouw verhaal soms?

Dikke knuffel, dit raakt me.

Op de lichamelijke straffen na, kon het mijn verhaal zijn.

Kuzzzzzzzzzzzzz