dinsdag, oktober 18, 2011

vrouwen in verbinding

Ik vind het zo bijzonder , 12 oktober vierden we Volle maan, de jachtmaan , de maan van transformatie , de maan van de verbonden vrouw .
Deze maan leeft in mij, in alle facetten van het leven voel ik de laatste weken die verbinding, dat wat ik zo lang uit de weg ging, uit de angst gekwetst te worden, komt nu borrelend en bruisend omhoog .
De rode draad van wat er speelt is zo zichtbaar, mijn meditaties zijn er op gericht , ik zing mijn verbinding en mijn gevoel.

Het maakt me blij, deze ervaring, blij en licht, het is een mooie herfst dit jaar .
Ik bereid de Samhain ( Calan Gaeaf ) viering vast voor , mijn feestje ( ik ben vast ergens verbonden met Kelten dat hun nieuwjaarsfeest zo in me zit )
Het afsterven van het oude, welkom heten aan het nieuwe, heerlijk, dit jaar past het me helemaal als een goedzittende jas ;0)
Voel me sowieso altijd erg op mijn gemak in tijden en op plaatsen waar de sluiers tussen de werelden dun zijn.

En steeds staat de verbinding centraal , er gebeuren zulke mooie dingen in dat stuk , zo fijn ;-)
Ik durf steeds meer te vertrouwen, ook op vrouwen, een heet hangijzer dat nog wel , langzaam zet ik stappen ;-)
We komen er wel .

De ruilkring, de red-tent, de regenboogtent, de maangroep, allemaal mooie dingen die zijn ontstaan , blij blij blij maakt het mij!!

1 opmerking:

Greetje Penning zei

Yep, we komen er wel! ;o)

Ik voel me ook zo verbonden met Samhain... het feest en het ritueel raken me diep.... het donker, de wijze vrouw, de ketel der transformatie, de wijsheid, het rusten, de voorouders.... ik heb Keltische roots, maar daarnaast is het archetype heks ook diep in mij verankerd.