zaterdag, september 16, 2006

wat een weertje toch

wat een weertje toch , heeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk , ik blijf maar buiten ;-)) terwijl er binnen ook veel werk ligt ;-)) maar de zon , mmmmmmmmmmmmmm ik kan er niet los van komen .
Gek idee dat we komende vrijdag al de herfst-equinox vieren , toch ook weer niet , ik ben al weer bezig met mijn "draak" en keer ook al naar "binnen" . De kleuren zijn al een en al herfst , pracht oranje , roodbruin , mooi warm .


Dit lees ik erover.




Het Herfstfeest is een tijd om dankbaar te zijn voor de goede dingen in het leven. Dingen waar jij ook je deel van hebt ontvangen. Zoals de Engelsen zeggen: Count your blessings.

Kijk om je heen en zie wat je allemaal hebt bereikt het afgelopen jaar. Zie wat anderen voor je hebben gedaan en wat jij voor anderen hebt betekend. Doe iets met deze oogst om de kracht die erin sluimert te activeren, zodat je die kracht nog lang zult voelen en kunnen gebruiken.


Te vaak nemen we de goede dingen voor lief en richten we ons alleen op de problemen die we nog moeten oplossen. Het gaat er niet om deze problemen te bagatelliseren of weg te stoppen. Zie ze alleen in de juiste proporties en laat ze niet de overhand krijgen. De kracht van de herfst kan je daarbij behulpzaam zijn.



Voor de viering van het Herfstfeest kun je je afvragen wat het afgelopen jaar het belangrijkste is geweest dat je hebt bereikt of meegemaakt. Misschien heb je je jarenlang ergens voor ingezet, bijvoorbeeld het starten van een eigen bedrijf, en is het nu eindelijk gelukt. Misschien heb je de liefde van je leven ontmoet. Neem een voorwerp dat je "oogst" vertegenwoordigt of symboliseert, bijvoorbeeld een foto van je geliefde of iets wat met je bedrijf te maken heeft, en doe er in het ritueel iets mee.

Bij het Oogstfeest (Lammas) gaat het om iets dat je nog naar je toe wilt halen, als oogst van je inspanningen in het verleden. Bij het Herfstfeest hoef je niets naar je toe te halen, want je hebt het al. Wat je doet is de kracht van die oogst opwekken. Je kunt, in het voorbeeld van de geliefde, een foto van deze persoon in de Cirkel leggen en hier driemaal met de klok mee omheen lopen en er overheen springen, terwijl je een tekst zegt die uitdrukt welke gevoelens je deze persoon toedraagt. Je kunt er een rijmende spreuk maken, waarin je de naam van de betreffende persoon noemt, bijvoorbeeld: "Madelein, bij jou is het fijn" Gedurende het komende jaar kun je dan af en toe voor jezelf de tekst van de spreuk herhalen en zodoende de kracht weer activeren.

Als je met anderen samen het Herfstfeest viert kan ieder voor zich iets nemen wat hij of zij als de belangrijkste oogst van het afgelopen jaar beschouwt. Je kunt ook als groep bespreken wat je het belangrijkste vindt en hier iets mee doen. Je kunt tot uitdrukking brengen wat je met de oogst die nu binnen is wilt gaan doen. Uiteraard kun je, alleen of met een groep, ook gewoon vreugde en dankbaarheid uitdrukken voor de gaven van de natuur die je ook dit jaar weer hebt ontvangen.

Geen opmerkingen: