vrijdag, september 08, 2006

en wij werden eerste

http://www.techniektorens.nl/tronenwedstrijd.htm

http://www.perssupport.anp.nl/Home/Persberichten/Actueel?itemId=82679


Geweldig was het , met klas 6 van onze school naar het Land van Ooit , nog geweldiger was het dat we eerste werden met "onze Troon" .

Zo begon het :



Persbericht 11 april 2006
Basisscholen op schilderles met Savantis Tronenwedstrijd


Basisscholen op schilderles met Savantis Tronenwedstrijd De Savantis Tronenwedstrijd 2006 is een schilderswedstrijd waarbij basisschoolleerlingen van groep 6/7 het schildersvak van heel dichtbij meemaken. Het is een soort schilderles: de leerlingen hebben een bouwpakket van een Troon ontvangen, die ze naar eigen inzicht ontwerpen en beschilderen.

Naast de Troon is er een pakket ter beschikking gesteld met materialen en een stappenplan met instructies en lesbladen. Het is de eerste keer dat de Tronenwedstrijd wordt georganiseerd. De wedstrijd past goed bij de initiatieven vanuit de overheid om techniek in het basisonderwijs te promoten. De Regionale Commissies Onderwijs & Bedrijfsleven spelen een belangrijke rol tussen de basisscholen en de schildersbedrijven.

Verf, kwasten, rollers en kleuren
Alles staat onder begeleiding en instructies van een professionele schilder uit de directe omgeving van de school. Deze schilder helpt de leerlingen in vier bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur met enkele basisprincipes van het schilderen: schuren en gronden, licht schuren en beschilderen en de evaluatie met eventuele finishing touch. Daarnaast schrijven de leerlingen een projectverslag, waarin ze alle stappen van ontwerp tot eindresultaat beschrijven.

Beoordeling
Nederland is verdeeld in twintig regios van Regionale Commissies Onderwijs & Bedrijfsleven (RCOB's). Per regio doen ongeveer vijf basisscholen mee aan het project. De verschillende RCOBs in de regios beoordelen de Tronen. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van het onderwijs en bedrijfsleven. Alle regionale winnaars nemen vervolgens deel aan de landelijke Tronenfinale in Het Land van Ooit op 7 september 2006.

Een kinderjury van twintig jongens en meisjes uit de groepen 2/3 zal de finaletronen beoordelen. Daarnaast is er een vakjury, bestaande uit Rinus Dalhuizen, bestuurslid Savantis, tevens juryvoorzitter; Hans Verschoor, algemeen directeur Savantis; Hans Sonke, docent schilderen; Virginie Gmelich Meijling, bedenkster en ontwerpster van de Troon; Marjan Taminiau, ontwerpster van Het Land van Ooit.

De winnaars van de landelijke finale winnen een set van De Techniek Torens. Alle deelnemers aan de finale kunnen genieten van een dagje Land van Ooit en uiteraard mag iedere school de eigen Troon houden


En zo eindigde het :







2 opmerkingen:

Annelies zei

Wow, hij is dan ook wel MOOI!! Is er ook een jurierapport over? En mocht je er het verhaal bijvertellen? Of keek de jury zonder verdere informatie over symboliek en zo?

Elly zei

Jazeker , in de stoel lag een totaal met de ahnd geaakt prachtig boekwerk , waarind de leerleingen beschreven wat de verhaalgedachte was en hoe er gewerkt is , en ja er komt ook juryrapport onze kant op , het is idd een hele mooie stoel .