donderdag, september 22, 2005

Karma enzo

Al surfend kwam ik op een site waarop staat beschreven hoe ik het leven ongeveer zie en daarom de dingen kan nemen zoals ze komen en mijn ding doe , ik vond het een helder en duidelijk verhaal en laat het graag even lezen aan vrienden en bekenden ;-))

http://www.antroweb.nl/html/de_wet_van_karma.html

Gr Elly WAHM van Rens Merel Nina Xarah* Noa en Heller
www.remenixano.com

4 opmerkingen:

Irene zei

Ik kan daar wel voor gaan en me erin vinden.
Ik zat ooit eens tijdens een mega drukke dag achter de kassa op de zaak.
KOmt er een klant langs die in eens zegt (terwijl hij al bijna in de hal was) "U heeft een heel mooi karma, U straalt dat uit".
Dus ik kijk die man verbaasd maar ook dankbaar aan.
Want we liepen allemaal al heel de dag te rennen en te vliegen en te stressen, het was mega druk, dus dan heb je ook klanten die minder aardig zijn.
Het feit dat die man dat zei, bewees dat ik me toch goed hield onder al die negatieve dingen die er langs kwamen.

Annelies zei

Mmmm........ niet mijn ding dat Karma geloof ik..........
Dat past niet bij me. Te.. ja, wat eigenlijk... te zweverig? Te verheven? Ik weet het niet. Maar deze denkbeelden passen mij niet.

Elly zei

Dat kan Annelies , ;-)) het verbaast me ook niet van je ;-))
Gr elly

Anoniem zei

Karma of lotsbestemming, veel te vaak wordt dat uitgelegd in negatieve zin: mensen die graag klagen noemen hun lotsbestemming graag iets beklagenswaardig, of pikken daaruit graag alleen de moeilijke dingen.
Ik liep vroeger ook zo rond: tot ik begreep dat ik nog steeds mijn omgeving nadeed zoals een klein kind alles nadoet. Toen begreep ik dat karma of lotsbestemming bestaat om je uit te dagen tot ontwikkeling, uitdagen tot het begrip dat het "beklagenswaardige" karma een spiegel is met een voor en achterkant die samen een complete spiegel bieden waarin je met (zelf)reflectie veel kan vinden om van te leren. Karma is een bodem waarop elk mens kan groeien, kan ontkiemen zoals een zaadje in moeder aarde kan ontkiemen: bij veel schaduw wordt het een zoektocht naar licht, dat kan tot in de hemel met een veel te slappe stengel en overigens een mooie bloem, of met ingehouden kracht die een weerbare wortel en stengel oplevert, beter in staat om de bloem en zelfs zaad te dragen. Zo gaat het ook in het zonlicht: verbranden aan het vol zonlicht of bescherming ontwikkelen om in die volle zon niet uit te drogen. Kortom: karma of levenslot is de bodem waarop je zelf beslist wat je volgende stap is, bewust of onbewust is er altijd een keuze: je lot ligt op de weg die je neemt om je lot te ontlopen.
Ofwel: je kiest er zelf voor om achterom te kijken naar waar je bang voor bent terwijl je toch je benen al vooruit gooit, zonder te kijken op welk pad die terechtkomen. Obstakels op die weg maken je bewust waarvoor je koos toen je nog achterom keek. Dan wordt er veel geklaagd maar waarom zou dat niet zijn zoals bij leuke dingen: sdie komen op je pad en je zegt: het moest zo zijn. Hiermee moet ik kennelijk aan de slag. Dat kan ook bij moeilijke lotgebeurtenissen. Ook dan kun je jezelf zeggen "dat het zo moest zijn" en de vraag stellen waartoe het lot je uitdaagt. "Wat kan ik hierdoor morgen nog beter dan gisteren of vandaag!" Sinds ik die vraag heb leren kennen, ontdek ik steeds meer wat ik als potentie in mijzelf draag en nog mag ontdekken, onvermogens maken ook allerlei potentie duidelijk alleen moet ik die anders leren toepassen. Zeker in moeilijke situaties durf ik nu onder ogen te zien welk deel in die moeilijke situatie door mijzelf wordt veroorzaakt of gestimuleerd. De rest van de moeilijke situatie ligt dan niet aan mij (heerlijk, toch?!) en daaraan heeft "de ander" dan een dagtaak om zich aan te ontwikkelen. Lieve mensen, door er zo tegenaan te kijken kan ik nu zeggen: die lotgebeurtenissen zijn voor mij kansen om te blijven wie ik nu ben of overmorgen nog kan worden of zal zijn.