zondag, mei 06, 2007

Verbazing






Dit was een weekje vol verbazing , heel leerzaam , want ik heb me over een boel verbaasd en me soms heerlijk naief gevoeld ;))

Allereerst was ik verbaasd over de hoeveelheid naaiwerk die ik heb geleverd ;)), heerlijk veel . Leuke jurkjes en jasjes. En daarbij nog passende mustjes gehaakt. Shirt eronder genaaid , wat een klus ;)), maar het is leuk .


Verbaasd ben ik ook over wat we in nederland zoal aan vakanties uitgeven. Ik las er eea over in de krant en lees op diverse fora diverse bedragen en ik word daar best wel stil van .
Ik voel me erg naief, als ik lees dat er mensen zijn die aan vakantie uitgeven waar Ton 3 maanden voor moet werken.
Ik voel me supernaief als er bedragen voorbij flitsen waar wij meer dan twee jaar van kunnen eten.
Ik voel me dan heel erg niet van deze tijd ;-)))


Verbaasd blijf ik ook over de kronkels die veel mensen hebben tov bepaalde beloningen van arbeid . Ik heb het deze week weer een paar keer horen zeggen tegen mensen die handwerk verkochten , die mooie handgemaakt kleding tassen en andere zaken aan de man brachten en gek genoeg geengeld voor hun werk zouden mogen vragen omdat het leuk is .
Dat blijft toch echt een kronkel van sommige mensen .
Een kronkel die er ook is tav kinderopvang .

Mensen willen normale uurlonen als ze werken , maar iemand die kinderen opvangt of handwerk levert , spullen naait , of breit , die hoeft in de ogen van sommige van diezelfde mensen niet zoveel te verdienen . ( 1 a 2 euri per uur voldoet dan wel , soms 3 )
Ik verbaas me daar al jaren over . Heb er veel over gelezen , denk dat met de onherroepelijk terugkeer van kleinschaligehid daar wel verandering in waar te mogen nemen , maar volg nog steeds de denklijn van die groep mensen die zo denkt niet .

Ik denk de laatste tijd zowieso veel na over hoeveelheden ,genoeg en tekort.
Ik heb nl het idee dat er op onze bol meer dan genoeg voor iedereen is en dat de verdekling gewoon niet klopt , ik heb het idee ( en ik ben natuurlijk niet uniek hierin ) dat er voor iedereen genoeg ruimte energie en voedsel is , als we maar delen . Verbaasd ben ik er ook over dat zo goed asl iedereen dit eigenlijk wel weet , maar dat er niets mee gedaan wordt .

Maar goed , we gaan weer door ;-)

1 opmerking:

Familie B. zei

Ja, die bedragen he, wat een verschillen wat mensen betalen voor een vakantie. Wij zijn met 2 weken kamperen voor 500 euro klaar, dat doet toch minder pijn aan de portemonnee dan 1000 euro per week ( ik zeg maar wat ), dan geniet je toch niet meer !