woensdag, april 26, 2006

Er was eens ................2

In deel 2 hoe het verder gaat met het sprookje van het meisje , het sprookje zonder feeen , zonder tovenaars ;-).



Aan het einde van de lagere school periode blijkt het meisje een bolleboos , een bolleboos die veel weet , ze heeft veel geleerd op school . Ondermeer dat klasgenootjes je plagen als je er anders uitziet , dat ze spinnen naar je gooien , als je daar bang van bent.
Dat je het dus nooit moet laten merken als je ergens bang van bent.
En dat meesters en juffen iets anders te doen hebben als jij bij hen even uit wilt huilen .
Ze heeft geleerd "onzichtbaar" te zijn en kent de beste sluiproutes naar huis , vaak lukt het haar om zich de school uit te haasten , en het bejaardentehuis aan de overkant in te vluchten voor "ze" door hebben waar ze is.
Soms lukt dat niet , dan moet ze wel eens naar huis zonder schoenen , zonder jas ook soms , die drijven dan in de sloot.
Vreselijk vintd ze dat, haar spullen in de sloot en dan wordt mama zoooooooooooooooooooo boos , zo kwaad.
Heel vaak gaat ze dan eerst maar naar oma , maar ja ze moet toch wel weer naar huis


Thuis leerde ze ook een en ander, zo heeft ze geleerd dat ze er niet zoveel toe doet , als ze maar niet lastig is, geen spullen kwijt raken , geen geluid maken , op haar zusje passen...... .
Ze heeft geleerd dat je moeder en je vader je slaan als ze verdrietig zijn , ze ziet vaak dat papa of mama boos of verdrietig zijn en dan slaan ze eerst elkaar en dan haar of een van haar zusjes , zomaar , om niets .
Ze kan het dus niet voorkomen , zelfs als ze er niet is , kan iets haar schuld zijn..........

Heel verwarrend vindt ze dat en ze is niet vaak thuis .
In de zomervakantie , die voordat ze naar de middelbare school gaat neemt ze een besluit.
Je verstoppen en nooit wat zeggen , dat kan ze , dat wil ze niet meer , ze wil iemand zijn, ze wil een nieuwe start op de nieuwe school , ze wil vrienden en vriendinnen.
Ze gaat naar een andere school met een paar jongens uit haar klas, jongens met wie ze al veel in een groepje heeft gewerkt , ook slimmerds ;)
Die jongens zijn aardig . ze worden ook vaak gepest , uitgescholden
De moeder van een van die jongens kwam hem vaak halen , dan liep ze wel mee .
Soms ook mocht ze wel mee naar binnen , maar dat voelde zo raar , een meoder die een kopje thee zette en koekjes uitdeelde , en dan vroeg ze ook nog van alles , het mesiej wist gewoon niet wat ze dan moest doen , ze kreeg het er warm en alles ging prikken , nee hoor dat deed ze liever niet.

Maar met die jongen en nog wat anderen gaat ze dus naar die andere school ,die gaan haar niet pesten en zij gaat zorgen dat anderen dat ook niet doen .......

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik wacht in spanning op het vervolg, wat een verdriet klinkt er uit dit sprookje