dinsdag, januari 20, 2009

zon zonnig zonniger



Ik las zojuist op het blog van een vriendin dat het gisteren blue monday was
Dit schreef de Spits erover



Niemand ontkomt er aan: maandag 19 januari is het weer 'blue Monday', oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. De vader van 'blauwe maandag' is de in depressies gespecialiseerde Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een paar jaar geleden een naar zijn zeggen wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit bleek dat de derde maandag in januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Voornemens

Het slechte weer in januari brengt sowieso al velen aan het somberen. Bovendien realiseren mensen zich in de derde week van januari dat zij hun goede voornemens alweer hebben verbroken en dat het nog heel lang duurt voordat zij weer vakantie hebben. Daarnaast zijn de meesten in januari nog redelijk blut van de feestdagen, terwijl in de derde week wel weer de maandelijkse rekeningen binnen stromen.

Vrolijk

Arnall heeft overigens ook de vrolijkste dag van het jaar berekend. Dit is volgens zijn formule doorgaans de vrijdag in juni die het dichtst bij de dag ligt waarop de zomer officieel begint. Op vrijdag zijn veel mensen blij dat het weekend voor de deur staat en als de zomer begint, beseffen veel mensen zich dat zij bijna op vakantie gaan.


En dat zal de reden zijn dat daar waar ik gisteren slap en onzeker en wiebelig en naar voelde ik vandaag naast de nog steeds aanwezige resten griep een blij en vrolijk gevoel over me heb .
Ik ben zo blij en dankbaar met de dingen die op mijn weg komen de laatste tijd , lieve mensen ,die mooie dingen doen , heerlijk kaarten sturen , me verwennen , geweldig . De kadootje die het leven me geeft zijn mooi .

En dan is er ook nog Heller , wat is het toch een prachtig kind , ik heb zoveel plezier met hem, en hij geniet zo intens van wat ie doet , dat is gewoon zo wondermooi om te zien , om mee te beleven, van hem leer ik zoveel .

En vandaag is gewoon een feestje , prachtig weer , wel sterk genoeg om weer wat buiten te gaan zitten , Heller mooi spelen , en Merel en ik aan de thee , Merel is eindelijk ook weer sterk genoeg om naar buiten te mogen , ze is zoooooooooo ziek geweest en net als ik was het steeds zo , dat wanneer we dachten nu gaat het weer , ze een paar uur later weer koortsig op de bank lag.
En dat lijkt nu weg, dadelijk gaan we fijn even in de zon zitten, buiten, heerlijk .

1 opmerking:

Guusje zei

Wat heerlijk dat jullie je eindelijk beter voelen, Elly!
Alle gezondheid voor jullie!

Liefs Guusje