zondag, december 09, 2007

Lucia brood

Om te bakken voor het Lucia feest donderdag a.s.

Meer er over vind je hier

Sint Lucia brood
• 1 pond meel (meng hiervoor gelijke deel volkorenmeel en bloem)
• 25 gram verse gist
• 1 kwart lauwe sojamelk
• 6 draadjes saffraan
• 100 gram plantaardige margarine
• 150 gram suiker
• 50 gram rozijnen
• 35 gram sucade
• snufje zout
Los de draadjes saffraan op in (een gedeelte van) de sojamelk. Doe het meel in een grote schaal, maak in het midden een kuiltje waarin je de opgeloste gist doet (gebruik hiervoor een beetje sojamelk), de rest van de sojamelk, en het snufje zout (zorg er wel voor dat het zout niet rechtstreeks in aanraking komt met de gist!). Dit geheel goed mengen en de overige ingredi�nten toevoegen.

Blijf kneden (minimaal 10 minuten) tot het deeg soepel is. Vorm er een mooie lange rol van, die je in het ingevette broodblik op een warme plaats laat rijzen, minimaal 1 uur.


Afbakken in een voorverwarmde oven (± 225 graden) in 35 à 45 minuten.


Smul ze ..

1 opmerking:

Irene zei

Wie weet ga ik er woensdag eentje bakken.
Wij zijn komende donderdag namelijk 10 jaar getrouwd!!